(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Inson harakatini real vaqt rejimida tahlil qilish sport, tibbiyot, reabilitatsiya, tanib olish tizimlarini yaratish sohalarida dolzarb yo‘nalishlardan sanaladi. Maqolada inson harakatining kinematik parametrlar asosida tahlil qilishda foydalaniladigan SCC tizimi va G-Sensor qurilmalarining imkoniyatlari keltirilgan. Taqqoslash shuni ko‘rsatadiki, harakatni kinematik tahlil qilishda berilgan tizimlarning bir vaqtning o‘zida foydalanish samaradorlikni oshiradi va kinematik parametrlaning butunligi va aniqligini ta’minlaydi.