(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu maqolada faktorizatsiya masalasini hal qilish uchun katta sonlarni ko‘paytirishning Tom-Kuk algoritmi qadamlariga asoslangan xotira va hisoblash imkoniyatiga qarab o‘zgarishi mumkin bo‘lgan 200 bitli sonni faktorlash imkoniyatini beruvchi yechim taklif qilindi. Tajribalar katta sonlarni oson va tez ko‘paytirishning Shenhag-Shtrassenning ko‘phadlar va Fur’ye almashtirishlariga asoslangan algoritmi, Fyurer algoritmi, Shenhag-Shtrassenning modul arifmetikasiga asoslangan ikkinchi algoritmi, Karatsuba algoritmi kabi ko‘plab algoritmlaridan foydalanganda ham faktorizatsiya masalasini samaraliroq hal qilish mumkinligini ko‘rsatdi. O‘tkazilgan tajribalar natijalari haqida keyingi maqolalarda batafsil to‘xtalib o‘tish ko‘zda tutilgan.