(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu maqolada shifrlash algoritmlarining bardoshliligi masalalari, oqimli shifrlash nazariyasi va oqimli shifrlash algoritmlariga nisbatan qo‘llaniladigan ayrim kriptotahlil usullari ko‘rib chiqiladi. Maqolada asosiy e’tibor moslashuvchanlik va “bo‘lib tashla va egalik qil” hujumlari kabi muhim tahlil usullariga qaratilgan. Ushbu hujumlar sodda misollar bilan yoritilib, oqimli shifrlash algoritmlarining bardoshliligini baholashda qanday qo‘llanilishi tushuntiriladi. Maqola oqimli shifrlash algoritmlarining xavfsizligini oshirish yo‘llarini o‘rganish va ularning zaif tomonlarini aniqlash maqsadida yozilgan.