(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Hozirgi yilda qimmatli qog‘ozlar bilan operatsiyalarni amalga oshiradigan banklar bilan bank bo‘lmagan investitsiya muassasalari o‘rtasida raqobatning kuchayib borayotgani ko‘zatilmoqda. Bunda banklar o‘zlarining xuquqlari, moliyaviy bazasi, aktivlari diversifikatsiyasi, kadrlar tarkibi va moddiy ta’minoti jihatidan bank bo‘lmagan investitsiya muassasalari oldida ulkan afzalliklarga egadir. Tijorat banklari faoliyatining barqarorligi, aktivlarni joylashtirishda ularning daromadlilik va likvidlilik darajalari, banklarning kapitallashuv darajasining yetarliligi hamda ular faoliyatini rivojlantirishning zaruriy shartlari yoritilgan.