(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada xodimlar faoliyati ko‘rsatkichlariga ishlov beruvchi zamonaviy dasturiy vositalar tanqidiy tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida HRM tizimlari SAP SuccessFactors, Oracle HCM Cloud, BambooHR, PMS vositalari Workday, 15Five, Lattice, biznes-analitika platformalari Power BI, Tableau, Google Data Studio, sun’iy intellekt asosidagi yechimlar IBM Watson, People Analytics tizimlar taqqoslangan. Ma’lumotlarni to‘plash va qiyosiy tahlil qilish usullari orqali har bir dasturiy vositaning afzalliklari va cheklovlari ochib berilgan. Umumlashtirilgan SWOT tahlil vositalarning kuchli va zaif jihatlari, imkoniyatlari va xavf-xatarlarini ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijasi xodimlar faoliyatini avtomatlashtirilgan baholashda zamonaviy raqamli texnologiyalardan foydalanish obyektivlikni oshirish, inson faktorini kamaytirish va strategik qaror qabul qilish jarayonlarini takomillashtirishga xizmat qilishi asoslangan.