(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyati Jahonda global o‘zgarishlar tendensiyalari so‘nggi davrda turizm hunarmandchiligi sohasining yaratilayotgan yalpi ichki mahsulot tarkibidagi o‘sish sur’ati ortib borayotganligini ko‘rsatmoqda. Turizm hunarmandchilikni rivojlantirish bilan bog‘liq omillar turizm faoliyatini kengaytirish hamda uni boshqarish jarayonlarini takomillashtirish orqali iqtisodiy taraqqiyotni ta’minlash zarurati yoritilgan.