(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu maqolada metama’lumotlarni himoyalash uchun simmetrik shifrlash algoritmiga asoslangan yangi usul ishlab chiqilgan. Shifrlash usuli simmetrik shifrlash algoritmi yordamida amalga oshiriladi. Maqola davomida XML kengaytmali fayllardagi metama’lumotlarni mavzu sohasi bo‘yicha tasniflash va keyinchalik ularni simmetrik shifrlash yordamida himoyalash usullari taqdim etilgan. Bu yondashuv fayl hajmini optimallashtirish, xavfsizlikni ta’minlash va hisoblash amallarini qisqartirish imkonini beradi. Natijada, shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish va ularning xavfsiz yetkazilishini ta’minlash uchun samarali shifrlash algoritmi ishlab chiqilgan.