(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
So’nggi yillarda fishing hujumlari jismoniy shaxslar va tashkilotlar uchun tobora jiddiy muammoga aylandi. Ushbu kiber hujumda jabrlanuvchi aldanib, Internet tarmog’iga kirish uchun zararli dasturni yuklab oladigan yoki jabrlanuvchini maxfiy ma’lumotlarni so’raygan veb-sahifalarga yo’naltiradigan zararli URL manziliga kirishadi. Ushbu maqolada fishing URL manzillarini aniqlash uchun ansambl usulidan, xususan so’zlarni o’rnatish bilan chuqur konvolyutsion neyron to’ridan (KNT) va tabiiy tilni qayta ishlash usullaridan foydalanish usuli taklif qilingan. Hisoblash eksperimentlar natijasida taklif etilgan ansambl modeli fishing URL manzillarini 98,96% aniqlikni tanib olish erishilgan, hamda model fishing hujumlariga qarshi samarali ekanligini ko’rsatadi.