(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Matnli hujjatning avtomatik tasnifi onlayn matnli ma’lumotlarning payda bo‘lganidan beri matn tahlili sohasidagi tadqiqotda ahamiyatli hisoblanadi. Raqamli kutubxonalar, elektron pochtalar, bloglar va boshqalar kabi manbalar raqamli davrda matnli hujjatlarning tez o‘sishini ta’minlaydi. Umuman olganda, matnli hujjatning toifalari ma’lumot olish, mashinani o‘qitish va tabiiy tilni qayta ishlash kabi bir qancha sohalarini o‘z ichiga oladi. Ushbu maqola matnli hujjatlar to‘plamini oldindan belgilangan toifa belgilariga tasniflash uchun ham nazorat ostida va nazoratsiz mashinali o‘qitish usullaridan foydalanadigan tadqiqotlar tahlil qilingan.