(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Mazkur maqola innovatsion zargarlik buyumlari dizaynida qo‘llaniladigan kompyuterlashtirilgan dizayndagi parametrik modellashtirish xususiyatlaridan foydalanish, zargarlik buyumlari dizayni sohasida parametrik dizayndan foydalanishning muhimliligi va qiyosiy tahlil qilish orqali yangi g‘oyalarni yaratishga qaratilgan. Tahlil qilish uchun asosiy fikrlar quyidagilardan iborat: tabiatdagi parametrik naqshlar, fraktallar, Vonoroi diagrammalarining tabiat bilan bo‘g‘liqligi va ularning zargarlik buyumlarida qo‘llanilishining tasavvur holatidan tayyor model tasviri qanday bo‘lishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, fraktalga asoslangan bilaguzuklar va kulonlarning rekursiv funksiyalar orqali geometrik modelini vizuallashtirish va yangi texnologiyalardan foydalanish zargarlik buyumlari dizayniga, shuningdek fraktal taqinchoqlar ko‘rinishiga ta’siri, parametrik texnologiyaga asoslangan yangi dizaynlarni ishlab chiqishni muhokama qiladi.