(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu maqolada neyron kriptografiyasi Tree Parity Machine (TPM) modeli asosida tadqiq etiladi. Ikkita neyron tarmoqning sinxronizatsiya orqali xavfsiz kalit yaratish usullari o‘rganilib, TPM o‘qitish qoidalari va xavfsizlikni ta’minlash uchun asosiy hujum turlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maqolada Hebbian, anti-Hebbian va tasodifiy yurish o‘rganish usullari hamda TPM yordamida xavfsiz kalit generatsiyasining usullari tahlil qilinadi.