(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
mazkur maqola madaniy merosni, xususan, Jahon madaniy meros obyektlarini interpretatsiya qilishga qaratilgan strategik kommunikatsiya bu jarayonda muhim rol o‘ynab, madaniy merosni asosiy tarkibiy qism sifatida e’tirof etiladi. Bu esa barqarorlik tamoyillarini targ‘ib qilishdan ko‘ra kuchliroq ahamiyatga ega. Madaniy merosning o‘zi barqarorlikni me’morchilik, an’analarni saqlash va materiallarni qayta ishlatish orqali talqin qiladi, bu esa yerni tabiiy sharoitlarini saqlab qolishga hissa qo‘shadi. Shu sababli, ushbu maqola Jahon madaniy merosi obyektlari misolida barqaror turizm rivojlanishi uchun strategik kommunikatsiyani qo‘llab-quvvatlovchi samarali talqin vositalari yordamida madaniy merosni talqin qilishni tushuntirish va tahlil qilishni maqsad qilib oladi.