(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Mazkur maqolada O‘zDSt 1105:2009 algoritmida ishlatilgan akslantirishlarning algebraik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda algebraik kriptotahlil usuli asosida O‘zDSt 1105:2009 algoritmi komponentlarining algebraik tenglamalar orqali ifodalanishi, ularning xususiyatlari va samaradorlik tahlili amalga oshirilgan. Shuningdek, algoritm komponentlari uchun ishlab chiqilgan tenglamalar sistemalari va ularni tahlil qilish usullari ko’rib chiqilgan. Bu usullar orqali algoritmning maxfiy kalitiga oid ma’lumotlarni aniqlash imkoniyati tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari algebraik kriptotahlilning samaradorligini oshirishga qaratilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.