(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt elementlaridan foydalangan holda xolesteatoma kasalligini tashxislash jarayonini takomillashtirish hamda tibbiyot va axborot texnologiyalarining integratsiyasiga xususan tibbiyotda qo‘llanilayotgan tasvirlardan foydalanish texnologiyalari, sun’iy intellekt yordamida quloq kasalliklarini aniqroq va samaraliroq aniqlash usullarini o‘rganishga qaratilgan. Xolesteatoma kasalligini diagnostika qilishda tasvir kuchaytirish texnologiyalaridan foydalanish tajribalarini tahlil qilish,sun’iy intellektning multimodal tahlil qilish qobiliyati orqali diagnostik jarayonni avtomatlashtirishning afzalliklari va ma’lumotlarni qayta ishlashda aniqlikni oshirish imkoniyatlari yoritilgan. Xolesteatoma kasalligini post-operatsion kuzatishda tibbiy texnologiyalarning roli va samaradorligini oshirish, diagnostika jarayonlarida qo‘llanilayotgan zamonaviy tibbiy va axborot texnologiyalari, usullar va algoritmlar yordamida kasallikni samarali aniqlashga qaratilgan muhim ilmiy ishlanmalarning tahlil qilingan.