(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada fotorobot asosida identifikatsiyalash tizimlarida foydalanuvchilarning huquqlarini boshqarish modeli takomillashtirilgan. Ruxsatlarni nazoratlash modellarining tahlili asosida RBAK modeli ustunligi ta’kidlanadi. Huquqlarni taqsimlash konsepsiyasining muhimligi va uning rolli modelga tadbiqi bayon etilgan. Statik va dinamik sohalardagi xavfsizlik mexanizmlari, huquqlarni boshqarish algoritmlari va komponentlar o‘zaro aloqasi tahlil qilinib, takomillashgan modelning samaradorligi asoslab berilgan. Ushbu model ko‘pfoydalanuvchili tizimlarda xavfsizlikni oshirish va vakolatlarni nazorat qilishni ta’minlaydi.