(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Maqolada eng keng tarqalgan o‘pka kasalliklarini aniqlash uchun ko‘p sinfli chuqur o‘rganishli tasniflash modeli taqdim etiladi. Tadqiqotimizning asosiy masalasi chuqur o‘rganish tizimini ishlab chiqish va ko‘p toifali pnevmoniya, sil, sog‘lom o‘pka va eng so‘nggi COVID-19 ni tasniflashdan iborat. Chuqur o‘rganish sohasidagi tadqiqotlar raqamli tasvirlarda o‘pka kasalliklarini tasniflash va tashxislash muammolariga muhim yechimlarni taqdim etishda davom etmoqda. Shuning uchun, biz bu tadqiqotda ushbu muammolarni ikkinchi tartibli Dobeshi veyvletini qo‘llagan holda veyvlet-CNN arxitekturasi orqali hal qilishga harakat qildik.