(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada kutubxona yo‘nalishidagi veb-saytlarda foydalanuvchi qidiruv profili va tavsiyalarni shakllantirish asosida sahifa dolzarblini aniqlash modeli haqida so‘z yuritiladi. Model foydalanuvchilarning qidiruv so‘rovlarini, sahifadagi xatti-harakatlarini va resurslarga qayta tashrif buyurish takrorlanishlarini hisobga olib, mos tavsiyalarni yaratadi. Tadqiqot natijalari modelning kutubxona ma’lumotlar bazalarida samarali ishlashi va foydalanuvchilarga individual moslangan axborot yetkazish imkoniyatini ta’kidlaydi.