(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy iqtisodiy tuzilmaning evolyutsiyasida axborot-xizmat yo‘nalishining ustuvorligi asoslanadi, unda internet iqtisodiyoti xizmatlar sohasining rivojlanishi muhim ahamiyatga ega. Konseptual darajada elektron tijoratning mohiyati xizmatlar sohasidagi alohida iqtisodiy faoliyat turi sifatida aniqlanadi. Unga xos xususiyatlar: virtual xizmat muhiti, tarmoq tashkiliy-boshqaruv shakllari, innovatsion faollik, global xarakter, ish muhitining beqarorligi, biznes infratuzilmasida axborot texnologiyalarining ustunligi. Neoiqtisodiyotda xizmatlarni tashqilashtirishning asosiy tendensiyalari va omillari aniqlangan va tizimlashtirilgan. Axborot xizmatining roli va mohiyati maqsadga muvofiq tashkiliy-iqtisodiy faoliyat sifatida o‘rnatilgan va ochib berilgan. Axborot xizmatlarining keng qamrovli tasnifi taklif etilgan. “Elektron axborot xizmatlari” va “axborot xizmatlari” kabi yangi kategoriyalarni ilmiy muomalaga kiritish orqali xizmatlar sohasining tushuncha apparati kengaytirilgan.