(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ушбу мақолада республика ҳудудига юкларни олиб кириш жараёнида божхона тўловлари ва кафолат суммасининг ҳисобланиши масалалари кўриб чиқилади. Божхона тўловларининг ҳисобланишига оид математик моделлар, алгоритмлар ва чизиқли регрессия усулидан фойдаланиш орқали прогнозлаштириш имкониятлари таҳлил этилади. Чет эл нашриётларида чоп этилган илмий мақолалардан иқтибослар келтирилиб, божхона тўловларини ҳисоблашда халқаро тажриба ўрганилади.