(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada oqimli shifrlash algoritmlarining asosiy tushunchalari, turlari, qo‘llanilishi va xavfsizlik jihatlari muhokama qilindi. Ma’lumotlarni himoyalashda kriptografik bardoshliligi yuqori bo‘lgan RC4, Salsa20, ChaCha20, A5/2 simmetrik shifrlash algoritmlarining kelib chiqish tarixi, qo‘llanilish sohasi haqida so‘z yuritilgan. Bundan tashqari RC4 shifrlash algoritmining ishlash tartibiga ham alohida ahamiyat berilgan.