(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada avtomatlashtirilgan viloyat axborot resurs markazlarining iqtisodiy samaradorligini oshirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining joriy etilishi orqali xizmat ko‘rsatish tezligi, resurslardan foydalanish samaradorligi hamda xarajatlarni optimallashtirish kabi muhim jihatlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada shuningdek, raqamli transformatsiya sharoitida axborot resurs markazlarining boshqaruv samaradorligini oshirish yo‘llari va ularning hududiy iqtisodiy rivojlanishga ta’siri yoritiladi. Tadqiqot natijalari asosida avtomatlashtirish darajasini oshirish orqali yuqori natijalarga erishish mumkinligi isbotlab beriladi.