(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun mo‘ljallangan raqamli o‘quv platformasi doirasida ma’lumotlar bazasini loyihalashtirish va optimallashtirish masalalari yoritiladi. Django asosida ishlab chiqilgan platformaning uch asosiy moduli (o‘quvchilar, o‘qituvchilar, real vaqt muloqoti) uchun ER modeli va jadvallar tuzilmasi taklif etiladi. Shuningdek, ma’lumotlar xavfsizligi, normallashtirish bosqichlari va tizim samaradorligini oshirishga qaratilgan yondashuvlar ko‘rib chiqiladi.