(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Maqolada raqamli iqtisodiyotning asosiy jihatlari va raqamli bandlikni shakllantirish jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Raqamli texnologiyalarning tarqalishi natijasida yuzaga kelgan mehnat faoliyatining yangi shakllarining paydo bo‘lishi uchun shart-sharoitlar va zarur shart-sharoitlar tahlil qilinadi. U mehnat bozori tarkibidagi o‘zgarishlarni, raqamli muhitni rivojlantirish bilan bog‘liq kasb va mutaxassisliklarning paydo bo‘lishini, shuningdek, iqtisodiy jarayonlarni avtomatlashtirish va raqamlashtirish ta’sirida bandlikning an’anaviy shakllarini o‘zgartirishni batafsil o‘rganadi.