(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada innovatsion raqamli muhitda savdo korxonalarining axborot tizimini rivojlantirish yo‘llari masalasi keng qamrovda o‘rganiladi. Tadqiqotda savdo korxonalarida raqamli texnologiyalarni joriy etish, ma’lumotlar bazasi va axborot oqimlarini samarali boshqarish, biznes jarayonlarni avtomatlashtirish hamda raqobatbardoshlikni oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Milliy va xorijiy tajribalar asosida savdo korxonalarida axborot tizimining iqtisodiy samaradorligi, uning boshqaruv qarorlarini qabul qilishdagi roli va innovatsion yechimlari ko‘rib chiqiladi. Natijalarga ko‘ra, kompleks model savdo korxonalarining faoliyatini raqamlashtirish, xarajatlarni kamaytirish va iste’molchilarga xizmat ko‘rsatish sifatini oshirishda muhim ahamiyat kasb etishi aniqlangan. Maqola yakunida O‘zbekistonda savdo korxonalari uchun axborot tizimini rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlari bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.