(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Jahon valyuta bozori – bu global iqtisodiyotning yuragi hisoblanadi. Bu bozorda kunu tun faoliyat yuritib, har kuni trillionlab dollar qiymatdagi valyutalar almashinuvi amalga oshiriladi. Bozorning murakkabligi va o‘zgaruvchanligini tahlil qilish va boshqarish juda murakkab. Shu sababli, so‘nggi yillarda sun’iy intellekt (SI) vositalari va ularning algoritmik tahlil imkoniyatlari valyuta bozorini boshqarishda yangi davrni boshlab berdi. Ushbu maqolada jahondagi valyuta bozorini SI yordamida boshqarish va tahlil qilish imkoniyatlari, afzalliklari, amaliy qo‘llanilishi hamda uni qo’llash jarayonidagi yuzaga keladigan qiyinchiliklar haqida bayon etilgan.