(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Maqolada monopoliyaga qarshi davlat tomonidan narxlarni tartibga solishning bozor institutsionalizatsiyasining makroiqtisodiy ustuvorliklari o‘rganilgan. Monopoliyaga qarshi tartibga solishning makroiqtisodiy ustunvorliklarining tahlili amalga oshirilgan. Narxlarni monopoliyaga qarshi tartibga solish mexanizmini takomillashtirish yo‘llari bo‘yicha xulosa va takliflar ishlab chiqilgan.