(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada to‘liq bo‘lmagan va noaniq ma’lumotlar sharoitida murakkab texnik tizimlarni samarali boshqarish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotning maqsadi – axborot yetishmovchiligi, o‘lchov xatoliklari va tashqi omillar ta’siri ostida ishlaydigan tizimlar uchun intellektual boshqaruv modellarini ishlab chiqish va ularning barqarorligini ta’minlashdir. Taklif etilgan yondashuv sun’iy intellekt, noaniqlik nazariyasi, hamda moslashuvchan boshqaruv usullariga asoslanadi. Maqolada ma’lumotlarni qayta ishlashning ehtimollik va neyron tarmoqlar asosidagi metodlari, shuningdek, qaror qabul qilishning gibrid algoritmlari tahlil qilinadi. Natijada, to‘liq bo‘lmagan ma’lumotlar sharoitida tizim holatini aniqlash, prognozlash va optimal boshqaruv signalini shakllantirish imkonini beruvchi model taklif etiladi. Tadqiqot natijalari avtomatlashtirilgan ishlab chiqarish, robototexnika, energetika va transport tizimlarida qo‘llash uchun amaliy ahamiyatga ega.