(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Mazkur maqolada budjet buyurtmachilari tomonidan tovar, ish, xizmatlar sotib olishda davlat xaridlarining zaruriyati ko‘rsatilgan. Davlat xaridlari ko‘lamining kengayishi mahalliy ishlab chiqaruvchilarni qo‘llab-quvvatlash, ish o‘rinlari yaratish, soliq tushumlarini oshirish bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalardan foydalanish asosida davlat xaridlarining ochiqligi va samaradorligini ta’minlash bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.