(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2026)
Ushbu maqolada informatika fanining fundamental yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan ma’lumotlar tuzilmalari va algoritmlar o‘rtasidagi nazariy bog‘liqlik masalasi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Ma’lumotlarni xotirada tashkil etish usullari algoritmlarning ishlash tezligi va samaradorligiga qanday ta’sir ko‘rsatishi asoslab berilgan. Maqolada chiziqli va nochiziqli ma’lumotlar tuzilmalari, ularning algoritmik murakkablikka ta’siri, Big-O notatsiyasi asosida vaqt va xotira murakkabligini baholash masalalari yoritilgan. Shuningdek, daraxtlar va grafiklar misolida algoritm va tuzilma o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ko‘rsatib berilgan.