(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada masofaviy ta’lim platformalarida video darslarni yozib olish, saqlash va ulashish jarayonlarini boshqarishga qaratilgan tizimli yondashuv taklif etiladi. Tadqiqotda video darslarni avtomatlashtirilgan boshqarish jarayonlari o‘zaro bog‘liq modullar majmui sifatida modellashtirilib, ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri matematik modellar yordamida baholanadi. Taklif etilgan model video faolligi, foydalanuvchi interaktivligi, kontent sifati va texnik barqarorlik kabi ko‘rsatkichlarni yagona integrallashgan samaradorlik funksiyasida birlashtiradi. Eksperimental natijalar avtomatlashtirilgan video boshqaruv tizimi talabalarning o‘quv faolligini oshirishi hamda o‘qituvchilarning ish yukini optimallashtirishini ko‘rsatdi. Olingan natijalar masofaviy ta’lim platformalarini loyihalash va takomillashtirishda tizimli va matematik yondashuvning samaradorligini tasdiqlaydi.