(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2023)
Ushbu maqolada zamonaviy kiberhujumlar, ularning turlari haqida maʼlumotlar berilgan. Phishing, DDoS hujumlari, ransomware, zaif nuqtalarga hujumlar va zararli dasturlar kabi hujumlarning asosiy xususiyatlari va taʼsiri tavsiflanadi. Shuningdek, maqolada kiberhujumlarning axborot tizimlariga taʼsiri, ulardan himoyalanish bo‘yicha tavsiyalar va choralar ko‘riladi. Oddiy foydalanuvchi yoki tashkilot tizimlardagi zaifliklarni kamaytirishi va jiddiy zararni oldini olishi uchun qanday himoya usullaridan foydalanish mumkinligini bilib olishi mumkin. Ushbu maqola axborot xavfsizligi mutaxassislari, xavfsizlik menejerlari va o‘zini kiber tahdidlardan qanday himoya qilish haqida ko‘proq maʼlumot olishni xohlaydiganlar uchun foydali bo‘lishi mumkin.