(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Mazkur maqolada ochiq kalitli kriptotizimlar asosini tashkil qiluvchi murakkabliklarga asoslangan masalalar, ushbu murakkabliklarga asoslangan asimmetrik algoritmlar, elliptik egri chiziqlar hamda chekli maydonda ularning ratsional nuqtalarini aniqlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, ushbu murakkablikka asoslangan EC DSA 2000 ERI standartida imzoni generatsiya qilish va tekshirish jarayoni hamda algoritmning korrektligi keltirilgan.