(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ушбу мақолада э-ҳукумат таркибидаги ахборот тизимларида кўрсатилаётган э-хизматлар мажмуасидан ташкилот ходимларига хизматларни муҳимлиги бўйича автоматик танлаб таклиф этиш масаласи қўйилади, автоматлаштирилган бошқарув тизимларида давлат ходимларига э-хизматлар муҳимлиги бўйича танлаш усуллари ишлаб чиқилади. Матн шаклидаги сўровномаларни тизим маълумотлар базаси учун формаллаштириш масаласи учун калит сўзлар базаси, гап тузилиш қоидалари ва эҳтиёжлар базаси шакллантирилади.