(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu maqolada tasvirdan ob’yektni aniqlash masalalari va algoritmlari, xususan, R-CNN, Faster R-CNN va YOLO algoritmlari, algoritmlarning tasvirdan ob’yektni aniqlashdagi samaradorligi tahlil qilingan. Algoritmlarni taqqoshlashda YOLO algoritmining YOLOv3 timsoli tanlab olindi, chunki, bu algoritm YOLO ning YOLOv1 va YOLOv2 timsollariga nisbatan sodda va tezroq ishlaydi. Tanlab olingan tasvirdan ob’yektni aniqlash modelini o‘rgatish (o‘qitish) uchun COCO ma’lumotlar to‘plamidan foydalanildi hamda modelni o‘qitish va natijalarni olish Colab Notebookda (https://colab.research.google.com/) amalga oshirildi.