(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Maqolada g‘ovak muhitning to‘g‘ri chiziqli dinamik masalalar va ularning matematik modellari, bir jinsli bo‘lmagan izotrop elastik-g‘ovak muhitda harakat tenglamalarining chiziqli tizimi, g‘ovak muhitning harakat tenglamalari haqida so‘z yuritilgan. Elastik-g‘ovak muhitda ko‘ndalang to‘lqinlarning bir o‘lchovli tenglamalari, matematik modellari va yechimlari haqida so‘z yuritilgan. Elastik-g‘ovak muhitda ko‘ndalang to‘lqinning tezlik bilan tarqalishini ifodalovchi tenglamalar keltirilgan