(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Maqoladaatmosferadagi suyuq va qattiq holatdagi suv tomchilarining radiuslari mikronning oʻndan bir qismidan bir necha millimetrgachanitashkil etilishi hamda atmosfera optik aloqa tizimlarining ishlashiga taʼsir qiladigan omillardan biri atmosfera optik aloqa tizimlari joylashgan yerda yomgʻirning boʻlishi va uning intensivligi boʻlib, bu lazer nurining kuchsizlashishiga sezilarli taʼsir qilishi koʻrsatilgan. Shuningdek, suv tomchilarining va suvlilik koʻrsatkishlari hisoblash algoritmi va aloqa uzilishiga olib keladigan yog‘ingarchilik intensivligini yomg‘ir tomchilarining modal radiusi qiymatlariga bog‘liqligining hisoblash ketma-ketligi keltirilgan.