(untitled) (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ma’lumotlar hajmining ko’payishi, ularning xilma-xilligi va zamonaviy axborot dunyosida tezkor va samarali qarorlarini qabul qilish uchun ahamiyati tufayli ma’lumotlar integratsiyasi masalasining dolzarbligi keng namoyon bo’lmoqda. Ma`lumotlarni integratsiya qilishning turli usullari mavjud: Ma’lumotlarni qo’lda integratsiyalash, O’rta dastur ma’lumotlar integratsiyasi, Ilovaga asoslangan integratsiya, Yagona kirish integratsiyasi, Umumiy saqlash integratsiyasi. Ma’lumotlarni qayta ishlash va integratsiya qilishning mashhur yondashuvlarini tahlil qilgandan so’ng, biz katta ma’lumotlarni tahlil qilish usullariga murojaat qilishimiz mumkin. Eng keng tarqalganlardan biri ma’lumotlarni statistik qayta ishlash bilan bog’liq usul bo’lib, u yerda informatikadan olingan usullar ham qo’llaniladi. Shuni yodda tutish kerakki, ma’lumotlar qanchalik ko’p va ular qanchalik xilma-xil bo’lsa, ularni integratsiya qilish usullari shuncha murakkab, lekin tahlildan keyin tegishli ma’lumotlarni olish imkoniyati shunchalik yuqori bo’ladi.