RAQAMLI TA`LIM TIZIMIDA SUN'IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Maqolada sun'iy intellekt  va undan ta`lim tizimida foydalanish jihatlari yoritib berilgan. Rivojlangan mamlakatlarda sun`iy intellektdan foydalanish tajribalari o`rganilgan. Dunyo  zamonaviy ta'lim makoniga sun'iy intellektni joriy etish funktsiyalari va misollari ko'rsatilgan.Raqamli ta`limning turli platformalarida sun`iy intellektdan foydalanish imkoniyatlari tahlili berilgan hamda o‘quv jarayoniga sun’iy intellektni joriy etish ta`lim jarayonida o`qituvchi va talabalar uchun qulayliklar yaratishi haqida xulosalar berilgan.
Keywords: Raqamli ta`lim; sun'iy intellekt; machine learning; neyron tarmoqlar