INSON KINEMATIKASINING SOHALARDA QO’LLANILISHI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Insonlar harakatlarini tahlil qilish tibbiyot, biomexanika, robototexnika kabi turli sohalarda ishlatiladi. Masalan, signalni qayta ishlash, mashinali o‘qitish va kompyuter ko‘rish usullarini qo‘llash orqali identifikatsiya qilish, tanib olish va tahlil qilish. Bunda insonning tana harakati xususiyatlari aniqlash asosida tahlil qilish amalga oshiriladi. Ushbu maqolada inson harakatining xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot shuni ko‘rsatdiki, inson tanasining yuqori segmenti yurish tahlili uchun yaxshiroq ma’lumot manbai hisoblanadi.
Keywords: Yurish; yurish sikli; yurish xususiyatlari; yurish tahlili