TRANSPORT MASALASINING TADBIQI: DORIXONALARGA DORI-DARMON YETKAZIB BERISH MISOLIDA (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu ishda biz transport masalasining aniq hayotiy masalaga tadbiqini ko’rib o’tamiz. Hayotiy masala sifatida Samarqand shahridagi bir nechta dorixonalarga dori-armon yetkazib beruvchi aytim bazalar qaraladi. Maqsad bazalardan dorixonalarga dori-darmon yetkazib berish narxlari, vaqti va yo’lini minimallashtirishdan iborat. Bu esa yakunda mijozlar uchun dori-darmon narxlarining pasayishiga, shahar markazida transport vositalari harakatining kamayishiga va shahar markazida transport tufayli hosil bo’ladiga havo ifloslanishni kamayishini taminlashga xissa qo’shadi.
Keywords: Transport masalasi; Vogel; Russel approksimatsiya usuli; eng kam xarajat