SAYYOHLAR TAJRIBASINI OSHIRISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYANING ROLI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Sanoat va jamiyatni raqamlashtirish va ekologik transformatsiya qilish sharoitida texnologik innovatsiyalarni qo‘llash imkoniyatlari va ularning turizm sohasiga ta’sirini o‘rganish tadqiqot mavzusiga aylanib bormoqda. Turizmni rivojlantrishda innovatsion texnologiylar ta’siri, turizm sohasida innovatsion texnologiyalarning ahamiyati, ulardan samarali foydalanish yo‘llari va o‘zgarish dinamikasi ko‘rib chiqilgan. Xalqaro reytinglardan foydalangan holda, sohani rivojlantirish uchun mobil texnologiyalarni qo‘llash imkoniyatlari haqida fikrlar aytib o‘tilgan.
Keywords: turizm xizmatlari; innovatsion faoliyat; turizmda mobil texnologiyalar; grab ilovasi