ҲОМИЛАНИНГ ПРЕНАТАЛ РИВОЖЛАНИШ ДАВРИДА ОЗИҚЛАНИШ ЖАРАЁНИ ТАҲЛИЛИ (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ушбу маколади кўп босқичли ҳомиланинг пренатал ривожланиш даврида ҳар бир  триместрга оид  мавсумий диетологик озиқланиш жараёнлари таҳлил қилинди. Ҳомиладорлик даврида аёл истеъмол қилаётган оқсил, ёғ, углевод, витамин ва минераллар миқдорлари ҳисоблаб чиқилди. Статистик маълумотларга таянган ҳолда математик моделлари шакллантирилди. Дифференциаллашган-диетологик озиқланиш жараёнини оптималлаштиришга асосланган қарорлар дарахти алгоритми ишлаб чиқилди.
Keywords: Кўп босқичли ҳомила; пренатал ривожланиш; дифференциаллашган-диетологик озиқланиш; қарорлар дарахти алгоритми