TA’LIM TIZIMIDA DASTURLASH ASOSLARINI O‘QITISHNING RIVOJLANISH TARIXI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Maqola maktablarda dasturlashni o‘qitishning rivojlanish tarixi va bu jarayonning hozirgi zamon ta'lim tizimlaridagi ahamiyatini o‘rganadi. Dasturlashni maktablarda o‘rgatishning dastlabki bosqichlari, rivojlanish tendensiyalari, yangi pedagogik yondashuvlar va texnologiyalarni joriy etish haqida batafsil ma'lumot beriladi. Maktab ta'limi tizimida dasturlashni o‘rgatish nafaqat kompyuter texnologiyalari bilan bog‘liq, balki yoshlarning analitik fikrlash, kreativlik va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Ushbu maqolada dasturlashni o‘rgatishda qo‘llaniladigan metodikalar, pedagogik yondashuvlar va ulardan olinadigan natijalar muhokama qilinadi.
Keywords: Dasturlash; maktab ta'limi; pedagogika; informatikadan ta'lim; texnologik rivojlanish; o‘quvchilarga dasturlashni o‘rgatish; zamonaviy ta'lim metodlari; dasturlash tillari; kompyuter fanlari; innovatsion faoliyat