TEXNIKA YO‘NALISHIDAGI OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA MATEMATIKANI O‘QITISHDA SIENERGETIK YONDASHUV METODIKASI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Ushbu maqolada asosiy e’tibor matematikani o‘qitish jarayonida innovatsion va integrativ yondashuvlardan foydalanishga qaratilgan. Maqsadimiz, texnika oliy o‘quv yurtlarida matematikani o‘qitish metodikasini ishlab chiqish uchun sinergetik tamoyillarni amalga oshirish usullarini o‘rganishdan iborat. Natijada, matematikaning taxnikadagi ahamiyatini kuchaytirish orqali talabalarning bilish faolligini oshirish, mustaqil fikrlash, tizimli fikrlash va tahliliy yondashuvlarni rivojlantirish ko‘zda tutilgan.
Keywords: Oliy ta’lim; talaba; matematika; sinergetika; ta’lim jarayoni; o‘qitish; tizimli yondashuv; masala; to‘plam; fikrlash; Eyler-Venn diagrammasi; C