SUT BEZI SARATON KASALLIKLARINI SIMPTOMLARINI MASHINALI O‘QITISHGA TAYYORLASH BOSQICHLARI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2024)
Maqolada sut bezi saratoni kasalligiga chalingan bemorlarning kasallik varaqalari asosida kasalliklarni simtonlarni ifodalovchi mashinali o‘qitishga tayyorlash bosqichlari ishlab chiqilgan. Simptomlarni shakillantirishda mutaxassislar bilam hamkorlikda “umumiy sog‘liq va simptomlar haqida savollar”, “Oilaviy va individual tibbiy tarix”, “gormonlar va reproduktiv salomatlik”, “hayot tarzi va xavf omillari”, “psixologik va ijtimoiy omillar” ishlab chiqildi. Mashimnali o‘qitish uchun o‘quv tanlanmasi kasallik varaqasida matn ko‘rinishidagi ma’lumotlarni nominal ko‘rinishidagi jadval ishlab chiqildi. Ishlab chiqilgan nominal ko‘rinishdagi jadvalni mashinali o‘qitishga tayyorlash bosqichlari ishlab chiqildi.
Keywords: sut bezi saratoni; mashinali o‘qitish; simptomlar aniqlash; ma’lumotlarni tahlil qilish; diagnostika; tibbiy ma’lumotlar