BUXORO MEHMONXONALARIDA XIZMAT KO'RSATISH DARAJASINI OSHIRISH BO'YICHA TAKLIFLAR (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Mehmondo'stlik sanoatida xizmat ko'rsatish sifati yuqori raqobatbardosh bozorda barqaror raqobat ustunligi va mijozlarning sodiqligini qo'lga kiritishning eng muhim omillaridan biriga aylanadi. Shunday qilib, u mehmondo'stlik sanoatida muhim asosiy tushuncha va tanqidiy omil sifatida qaraladi. Mehmonxona sanoatida xizmat ko'rsatish sifati mijozlarni saqlab qolish uchun asosiy omildir. Obro’si to’g’risida qayg’ mehmonxona mijozlarga yuqori sifatli xizmat ko'rsatadi. Ko'pgina mijozlar mehmonxonani xizmat ko'rsatish sifatiga qarab tanlaydilar. Shunday qilib, mehmonxona egalari mehmonlarga sifatli xizmat ko'rsatishga harakat qilishlari kerak. Ushbu maqola Buxoro shahrida joylashgan mehmonxonalarda xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish yo‘llariga bag‘ishlangan bo‘lib, unda ushbu masala bo‘yicha olib borilgan tadqiqotlar natijalari to‘liq bayon etilgan va mehmonxonalarda xizmat ko‘rsatish sifatini xalqaro standartlarga moslashtirish chora-tadbirlari to‘liq bayon etilgan.
Keywords: mehmonxona; xizmat ko'rsatish; sifat; standartlashtirish; turizm; mijoz; texnologiya; takomillashtirish; joylashtirish xizmatlari