GUI MUHITIDA MULOQOT OYNALARI VA ULARNI SOZLASH, BOSHQARISH ELEMENTLARI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada  GUI muhitida muloqot oynalarni boshqarish va sozlash bo‘yicha ko‘rsatmalar berib o‘tilgan . GUI muhitida muloqot oynalarning komponentalari va ulardan foydalanish uchun ma’lumotlar keltirilib o‘tilgan.  Muloqot oynalardan foydalanagan xolda C++ Builder 6 muxitida bir oynadan boshqa oynaga o‘tguncha ruxsat beriluvchi login va parol  muloqot oynasi ishlab chiqilgan.
Keywords: Dialogs; Printing; muloqot oynasi; ColorDialog; FontDialog; PrintDialog; SaveFileDialog