BLOKCHEYN: XXII ASRGA KO‘PRIK (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Oxirgi yillarda Blokcheyn texnologiyasi bizning axborot xavfsizligi, iqtisodiyotda shaffoflik va markazlashmagan  tizimlar tog‘risidagi tasavvurlarimizni o‘zgartitib yubordi. Mazkur maqolada Blokcheyn texnologiyasining paydo bo‘lishi, rivojlanish bosqichlari hamda hozirgi kundagi holati tahlil qilinib, uni qo‘llash jarayonida vujudga keladigan muammolar yoritilgan va yechimlar taklif etilgan.
Keywords: blokcheyn; inovatsiya; shaffoflik; ma’lumotlar xavfsizligi; tranzaksiya; markazlashmagan tizim; raqamli transformatsiya