KONFIDENSIAL AXBOROTLARNI HARAKATINI NAZORATLASH USULI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Axborot xavfsizligi dolzarb masalalardan biri bo‘lib, ayniqsa, konfidentsial ma’lumotlarning harakatini nazorat qilish muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada konfidentsial axborotlarning tarqalishini oldini olish va nazorat qilish usullari tahlil qilinadi. Maqolada ma’lumotlar oqimini boshqarish, monitoring tizimlarini qo‘llash, shifrlash va autentifikatsiya texnologiyalaridan foydalanish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ma’lumotlarning noqonuniy tarqalishining oldini olish uchun dasturiy va apparat vositalari integratsiyasi muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari axborot xavfsizligi tizimlarini takomillashtirish va tashkilotlarda axborot muhofazasini mustahkamlashga xizmat qiladi.
Keywords: Konfidentsiallik; Nazorat; Shifrlash; Monitoring; Autentifikatsiya