KAHOOT INTERAKTIV PLATFORMASI YORDAMIDA O‘QUVCHILARNING FANLARGA QIZIQISHINI OSHIRISHNING SAMARALI YONDASHUVI (DIGITAL TRANSFORMATION AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’limda interaktiv texnologiyalar, xususan, Kahoot platformasidan foydalanish orqali o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Amaliy kuzatuvlar va kichik tajribalar asosida ushbu vositaning samaradorligi baholangan. Maqolada o‘quvchilarning bilimini mustahkamlash, darsda faol ishtirokini ta’minlash hamda raqobat orqali motivatsiyani kuchaytirish kabi jihatlar alohida o‘rganilgan. Shuningdek, Kahootdan foydalanish metodikasi, unga mos dars ssenariylari va o‘qituvchi uchun qulayliklar ham yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, interaktiv testlar orqali o‘quvchilar darsga faolroq jalb qilinadi va ular o‘z bilimlarini o‘yin tarzida qayta ko‘rib chiqish imkoniga ega bo‘ladi.
Keywords: Kahoot; informatika ta’limi; interaktiv o‘qitish; raqamli texnologiyalar; testlash vositalari; o‘quvchilarning ishtiroki; dars motivatsiyasi